I sanskrit betyr mandala «sirkel» eller «ring» med et midt punkt. Stammer fra den tibetanske buddhismen og betyr en verden i harmoni. For tibetanske buddhister symboliserer mandala sentrum av universet, som er et punkt med ultimate bevissthet. Benyttes i meditasjon, det er et symbol som representerer universet og brukes i ulike religiøse praksiser. 

Å lage Mandalaer er en avslappende meditativ og åndelig praksis som kom til oss fra det gamle India og urfolk i Amerika.  En åndelig prosess som bidrar til å oppnå harmoni og balanse. Hver mandala gjenspeiler den indre tilstanden til en person. Det er derfor det også brukes av psykologer som en terapeutisk metode for å studere det ubevisste.

Det er mange slags mandalaer. Ulike typer mandalaer finnes i forskjellige kulturer og religioner: Aztec, Celtic, Christian, Hindu, Kalachakra, Sri Yantra, Geometrisk, Healing, Sand (Tibetansk), Henna, Maleri, Textil (brodering, veving), osv.

Under "Día de Todos los Santos y Día de los Muertos" (Alle Helgene Dag og De Dødes Dag) feirer menneskene i Santiago Sacatepéquez og Sumpango, Guatemala, livet gjennom tradisjonen med å bygge og fly disse gigantiske drager, kalt "barriletes gigantes". Jeg føler at de er gigantiske mandalaer:

Jeg liker å lage to typer: en er Punktmaling, en mandala som dannes av å male prikker i mønster, som kan gjøres på mange forskjellige materialer: lerret, stein, smykke, osv. Den andre er en garnmandala som heter Ojo de Dios («Guds øye» på spansk), de finnes vanligvis i Mexico og Sør-Amerika og reflekterer en tillit til en altseende gud. Det åndelige øye til mandala Ojos de Dios var blant troende tenkt å ha makt til å se og forstå ting som ikke kan ses med det fysiske øyet.