Ojo de Dios er en spansk frase som betyr "Guds øye"

Historie:

Det er en indiansk veveteknikk med opprinnelse blant Huichol-indianerne i Mexico. De lever i deler av fjellkjeden Sierra Madre (Jalisco, Durango, Zacatecas og Nayarit) og uttrykker de religiøse følelser gjennom kunst.

Teknikk:  

Det handler om pinner med garn vevd rundt dem i et sirkulært eller firkantet mønster fra midten. En måte å veve på hvor fargene flyter spontant, manifesterer seg som et uttrykk for det ubevisste, som viser seg i kunst av stor dekorativ, taktil og visuell appell. 

Geografi:  

Bruken av disse objektene spredte seg til USA og Sør-Amerika, der ulike stammer adopterte dem og endret designet. I USA er disse objektene mest populære i sørvest, spesielt rundt New Mexico og Arizona, hvor de fortsatt lages og selges. Det har også spredt seg til flere områder, inkludert Bolivia, Venezuela, Brasil og andre deler av Sør-Amerika. Objektene er vanligvis laget av indianerstammer og av de med en interesse for indianere eller deres kultur.

Betydning:

Fokus er på øyet i objektet, som er opprettet i en annen farge enn resten av Ojo de Dios, og symboliserer Guds øye. Indianerne opprinnelige objektene lages av to kryssende pinner, der hvert av de fire punktene symboliserer et element: vann, jord, ild og luft. De mente at objektet var symbolet på ting som ikke kan ses, men føles.  Ojo de Dios var plassert på altere som en bønn til Gud om fysisk og åndelig beskyttelse. 

Meditasjon og Bønn:

Ojo de Dios er ofte knyttet til meditasjon og bønn: kunstnere mediterer eller ber mens de lager mandala. Selve objektet er ment som en bønn for et bestemt formål, med mange bønner om penger, helse eller makt. Ojo de Dios er også brukt i åndelig seremonier eller ritualer.

Jeg vever for deg:

Mens jeg vever en mandala, prøver jeg å veve møtet med essensen min. Så jeg håper at personen som mottar mandalaen, kan finne sitt senter for balanse og oppfylle alle sine potensiale.