Punktmaling finnes i mange kulturer rundt om verden, for eksempel i "European Pointillist Movement", i Indonesia, Afrika, i Australsk Aboriginal kunst  og i skulpturer dekket av prikker som kalles Alebrijes i Mexico.

Europeisk Pointillisme:

Pointillisme er en malestil som bruker mange små prikker i primærfargene til å skape inntrykk av et stort spektrum av sekundære farger. Teknikken bygger på tilskuerens synssans som ikke oppfatter prikkene en og en, men setter dem sammen til en meningsfylt helhet. Georges Seurat utviklet teknikken i 1886. Begrepet "Pointillisme" ble skapt av av kritikere på slutten av 1880-tallet for å gjøre narr av kunsten.

Australsk Aboriginal Kunst:

Aboriginal kunst er basert på viktige gamle historier. Først ble det malt på kropper, i sanden eller på bergarter. Maleri er den eldste formen for aboriginal kunst. Tradisjonelt kunne kunstnerne ikke male bildeserier med mindre de beskrev sin families historie. Aboriginale kunstverk er basert på kultur og gammel tro.

Alebrijes:

I følge Wikipedia er Alebrije et meksikansk håndverksprodukt i form av fantasivesener i sterke farger. De lages enten av tre eller av ulike typer papir eller kartong, og blir deretter malt. Alebrijene blei oppfunnet av kunstneren Pedro Linares i 1936. De blei særlig populære i Oaxaca, ettersom dette området allerede hadde tradisjon med å skjære ut dyrefigurer i tre, og er i dag et av de mest typiske håndverksproduktene fra denne delstaten. 

Teknikken jeg bruker:

Tibetanske munker bruker tusenvis av sandkorn til å lage sin sandmandala. Teknikken jeg bruker til å male mandala er enklere! Jeg lager fargerike og nære prikker med hyggelige toner og kombinasjoner, og prøver å opprettholde en symmetrisk veksling mellom de forskjellige farger. Les mer her.